Uit Bitbybit Information Systems
Ga naar: navigatie, zoeken
k (1 versie geïmporteerd)
(Boeken met conflict)
 
Regel 54: Regel 54:
 
[[Bestand:93nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictToestaan2.png|450px|none]]
 
[[Bestand:93nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictToestaan2.png|450px|none]]
 
<p></p>
 
<p></p>
:{{lightbulb}} Het wel of niet tonen van de icoon is afhankelijk van de gebruikersgroep-instellingen.<br>
+
:{{lightbulb}} In Mijn selectie en in Meer opties van de weergaven is een "Manipuleer boekingen" rubriek te vinden.
 +
:"Manipuleer boekingen" heeft een checkbox "Sta conficten toe".
 +
:Indien aangevinkt is het veld "Sta conflicten toe" in het Boekingsformulier ook aangevinkt.
 +
:Indien uitgevinkt is het veld "Sta conflicten toe" in het Boekingsformulier ook uitgevinkt.
 +
<p></p>
 +
:{{lightbulb}} Het wel of niet tonen van de icoon en de checkboxes is afhankelijk van de gebruikersgroep-instellingen.<br>
 
<p></p>
 
<p></p>
 
[[{{NAMESPACE}}:WebPlanboard_reserveringsformulier_reservering_operaties|Volgende]]
 
[[{{NAMESPACE}}:WebPlanboard_reserveringsformulier_reservering_operaties|Volgende]]

Huidige versie van 4 dec 2019 om 17:44

Top
Vorige

ConflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. negeren

Inleiding

Indien u twee activiteitenEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. met overlappende tijden voor een persoon, apparaatEen hulpmiddel bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: beamer, oplegger., ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. of groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). tegelijkertijd boekt, leidt dit tot een dubbelboeking-conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. en uw reserveringsverzoek zal niet gehonoreerd worden.
In het kader "Negeer conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. van" kunt u, indien nodig, de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. alsnog een dubbel-boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. laten uitvoeren.
Bijvoorbeeld in de figuur zie u dat de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. weigert te boeken om een dubbele-boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. van persoon Bilbo te voorkomen.

83nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictNegeren.PNG

In de praktijk is het soms nodig dat u toch meerdere activiteitenEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. tegelijkertijd voor een persoon, apparaatEen hulpmiddel bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: beamer, oplegger., ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. of groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). wilt boeken.
Hier kunt u expliciet weergeven dat u bewust twee activiteitenEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. voor bijvoorbeeld één persoon wilt boeken.
U vinkt aan welke soort conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. genegeerd mogen worden.

Bijvoorbeeld, u heeft een ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. voor Bilbo gereserveed, maar dit sluit niet uit dat Bilbo andere activiteitenEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. kan tegelijk uitvoeren.

83nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictNegeren2.PNG

Stappen

  1. Vink de soort middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. aan dat de conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geoorzaakt heeft.
  2. Dien de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. opnieuw in, bijvoorbeeld door op de knop "Boek" te klikken.

83nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictNegeren3.PNG

Opmerkingen

Warning Tip: Indien meerdere middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. soorten tot een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. leiden kunt u deze aanvinken.

Warning Let op: Wanneer u iets hier aanvinkt worden conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. genegeerd. Dit kan tot dubbelboekingen leiden.

Warning Let op: Het kan voorkomen dat u een 'negeer conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.' in boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. 'A' heeft aangevinkt maar in een latere staduim ziet u dat dit vinkje weer uit staat. Dit kan gebeuren doordat een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. 'B' is geboekt of gewijzigd en opnieuw een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. heeft geoorzaakt.

Gebruik deze optie alleen als u zeker weet dat de conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. genegeerd mogen worden.

Warning Tip: Veiliger is wel de optie 'Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe' te gebruiken (zie hieronder) want dan kunt u en andere planners zien dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geroosterd is.

Boeken met conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.

In de praktijk is het soms gewenst om een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te maken zonder de conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. eerst te moeten negeren.

Stappen

  1. Vink de optie "Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe"
  2. Dien de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in.

In het voorbeeld onderaan ziet u dat er een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met "Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe" aangevinkt is uitgevoerd. De boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. is met conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geroosterd.
In beide boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. is een rood conflicticoon zichtbaar.

93nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictToestaan.png

Plaats de muis boven het icoon om te zien wat soort conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. heeft. In het voorbeeld onderaan heeft de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. medewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. en ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn..

93nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictToestaan1.png

Warning Tip: Om alleen de conflicterende boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te kunnen zien moet u de optie "Toon alleen conflicterende boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." in "Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." aanvinken.

Zie ook Bijzondere weergaveopties.

93nlWebPlanboardReserveringsformulierConflictToestaan2.png

Warning Tip: In Mijn selectie en in Meer opties van de weergaven is een "Manipuleer boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." rubriek te vinden.
"Manipuleer boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." heeft een checkbox "Sta conficten toe".
Indien aangevinkt is het veld "Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe" in het Boekingsformulier ook aangevinkt.
Indien uitgevinkt is het veld "Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe" in het Boekingsformulier ook uitgevinkt.

Warning Tip: Het wel of niet tonen van de icoon en de checkboxes is afhankelijk van de gebruikersgroepEen verzameling gebruikers met gemeenschappelijke instellingen en bevoegdheden.-instellingen.

Volgende


Onderdeel van WebPlanboardHet gedeelte van de Webber waarmee men kan plannen.'