Organisatie en contactpersoon selecteren

In het kader Organisatie vindt u velden waar u informatie over organisaties kunt invoeren en, als de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. uitgevoerd is, ook terugzien.

Organisaties-veld

U kunt alleen organisaties uit een reeds bestaande lijst van organisaties invoeren.

U kunt op 2 manieren een organisatie selecteren:

Intypen direct in het Organisaties-veld

1. Typ de beginletter(s) van de organisatie.
    Er verschijnt nu een lijst van organisaties waaruit gekozen kan worden (een dropdown-lijst).
    Een voorbeeld van een organisatie is "GBH Buitenlandsezaken".

2. Selecteer uw gewenste organisatie.
  3. Druk op de Enter-toets.
    Uw geselecteerde organisatie verschijnt bovenaan het Organisaties-veld.
    In de figuur ziet u dat "GBH Buitenlandsezaken" geselecteerd is.

Warning Tip: Klik op het kruisje als u de organisatie uit de selectie wilt halen.

Selecteren uit een lijst

1. Klik op het icoon bij Organisatie aan de rechterkant.
    In een apart venster verschijnt de lijst organisaties die u kunt selecteren.
  2. Maak uw selectie door de door u gewenste organisaties aan de linkerkant aan te vinken.
    Deze worden bovenaan het Organisaties-veld toegevoegd.
    U sluit het pop-up formulier door op het kruisje te klikken in de rechterbovenhoek.

Als uw gewenste organisatie niet in de lijst staat, moet u contact opnemen met uw Webberbeheerder.

Instelling als standaardgroep

U kunt een organisatie als standaard aanmerken.
Deze organisatie zal dan automatich verschijnen in de organisatieselectie wanneer u een nieuw boekingsformulier opent.
In de organisatieselectie pop-up selecteert u de standaardorganisatie door de box aan de rechterkant aan te vinken.
In de figuur ziet u dat "GBH Buitenlandsezaken" de standaardorganisatie is geworden.

Warning Tip: Klik op "wis de standaard" als u de standaardorganisatie niet meer als standaard wilt hebben.

Contactpersoon selecteren

1. Klik op het icoon bij het "Code contactpersoon"-veld aan de rechterkant.
    In een apart venster verschijnt de lijst aanvragers die u kunt selecteren.
  2. Maak uw selectie door de door u gewenste organisatie aan de linkerkant aan te vinken.
  3. Klik op MedewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. als de aanvrager een medewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. is of klik anders op ConsumentEen persoon die een dienst afneemt bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: student, cursist..
    De aanvragergegevens worden in het contactpersoon-veld toegevoegd.
    U sluit het pop-up formulier door op het kruisje te klikken in de rechterbovenhoek.

Als uw gewenste organisatie niet in de lijst staat, moet u contact opnemen met uw Webberbeheerder. In de figuur zie u dat "Bilbo Balings" de aanvrager is geworden.

Warning Tip: Door de contactpersoon (aanvrager) te selecteren is de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. in staat het aantal aanvragen per individu bij te houden. De contactpersoon hoeft niet per se degene te zijn die ingepland wordt.