Uit Bitbybit Information Systems
Ga naar: navigatie, zoeken
Top
Vorige

Dag en tijd selecteren

In het kader Periode vindt u velden waar u informatie over wanneer de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. plaats moet vinden kunt invoeren en, als de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. uitgevoerd is, ook terugzien.
U kunt op drie manieren de dag(en) bepalen: via “Datum”, via “KalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken.” en via "WerkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie.".

U kunt op twee manieren de tijd bepalen: via "Kloktijden" en via "Werktijden".

Warning Tip: U kunt altijd tussen de "KalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken." en "WerkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie." formaten wisselen.

Indien er maar 1 dag in de selectie is dan kunt u "Datum" ook wisselen.

Warning Tip: U kunt altijd tussen de "Kloktijden" en "Werktijden" formaten wisselen.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd.png

Datumselectie

De optie “Datum” is standaard geselecteerd. U gebruikt deze optie om een specifieke datum in te vullen.

 • Klik op de datum-knop aan de rechterzijde. Er verschijnt een kalender.
  U kunt bovenaan op de linkerpijl klikken om een maand eerder te selecteren.
  U kunt bovenaan op de rechterpijl klikken om een maand later te selecteren.
  U kunt onderaan op een jaar klikken om dit jaar te selecteren.
  U kunt middenin op een dag klikken om deze dag te selecteren.

In de figuur ziet u dat de ingevoerde datum 23-10-2018 is.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd2.png

Warning Tip: Als u op het datumveld klikt, kunt u een datum direct intikken. U moet wel het juiste formaat gebruiken (dagnummer-maandnummer-jaarnummer).

Kloktijden-selectie

De optie “Kloktijden” is standaard geselecteerd.

 1. Voer de begintijd in.
  Type de tijd in het "Vanaf"-veld in.
 2. Voer de eindtijd in.
  Type de tijd in het "Tot en met"-veld in.

Bijvoorbeeld vanaf “10:00” tot en met “12:00”.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd3.png

Standaard tijdsduur van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Het is mogelijk om een standaard tijdsduur van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in te stellen.
Wanneer u een nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. opent via een roosterweergave dan wordt de eindtijd automatisch ingevuld.
In de figuur is een nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. gemaakt op 12:00. De eindtijd is direct op 13:30 gezet.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd3a.png

Indien u beheerdersrechten heeft kunt u uitleg over deze instelling in Boekingsformulier instellingen vinden.
Warning Tip: Dit kan handig zijn wanneer uw rooster een vrij regelmatig urenindeling heeft.

KalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. selectie

Meerdere weken boeken

U kiest de weekkalender wanneer u een activiteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. wilt boeken die gedurende meerdere dagen plaatsvindt, waarbij deze dagen eventueel verspreid zijn over meerdere weken.

 1. Selecteer KalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken..
 2. Voer het jaar in.
  Aan de rechterzijde van het Jaar-veld klikt u op de pijl om een jaar te selecteren.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd4.png

 3. Voer de weken in.
  Klik op het icoon om een lijst van de weken van de periode te krijgen.
  Hier ziet u alle kalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. van het jaar met hun begin- en einddata.
  Zodra u een week aanvinkt, wordt hij meteen aan het formulier toegevoegd.

  U kunt één of meer weken aanvinken.
  Klik op het kruisje in de rechterbovenhoek om dit pop-up venster weer te sluiten.
 4. Voer het aantal weken in.
  Als het aantal weken gelijk is aan het aantal ingevoerde weken, zal de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. alle weken boeken.

In de figuur ziet u dat de weken 41 en 42 zijn geselecteerd en het aantal weken is 2.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd4a.png

Een keuze uit meerdere weken boeken

U kunt de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. de geschikte weken laten uitzoeken.

 1. Voer de weken in die in aanmerking komen.
 2. Voer het aantal weken in.
  Indien u minder weken invult dan u bij “weken” heeft geselecteerd, geeft u WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. de keuze in welke weken de #:activiteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. gepland mag worden.

In de figuur zie u dat de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. 2 weken uit de kalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. 42, 43 en 44 mag kiezen.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd4b.png

Warning Tip: U geeft uw voorkeursweken door aan de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. door deze als eerste in te voeren.
In het voorbeeld boven krijgen de kalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. 42 en 43 preferentie boven 44.

Meerdere dagen boeken

 1. Vink één of meer dagen aan.
 2. Voer in het "Dagen p/w"-veld het aantal dagen per week in.
  Als het aantal dagen gelijk is aan het aantal ingevoerde dagen, zal de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. alle dagen boeken.
  In de figuur zie u dat de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. de dagen maandag en dinsdag zal boeken.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd5.png

Een keuze uit meerdere dagen boeken

U kunt de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. de geschikte dagen laten uitzoeken.

 1. Vink de dagen die in aanmerking komen aan.
 2. Voer in het "Dagen p/w"-veld het aantal dagen per week in.
  Indien u minder dagen in "Dagen p/w" aangeeft dan u bij “Dagen” geselecteerd heeft, geeft u de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. keuze op welke dagen de activiteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. gepland mag worden.

In de figuur zie u dat de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. 2 dagen uit de dagen maandag, dinsdag en woensdag mag kiezen.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd6.png

Warning Tip: U geeft uw voorkeursdagen aan door deze als eerste in te voeren.
In het voorbeeld boven krijgen de dagen maandag en dinsdag preferentie boven woensdag.

Warning Let op: Indien de optie "dagen p/w" (aantal dagen per week) niet zichtbaar is (want de instelling is configureerbaar) worden alle door u geselecteerde dagen in de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. meegenomen.
Dit geldt voor zowel normale als niet-beschikbaarheids boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

WerkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie.-selectie

De optie “WerkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie.” is van toepassing als de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. met "werk"-data geconfigureerd is: werkjaar, periode en werkweekEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie..
Een werkjaar kan beginnen en eindigen op andere data dan het kalenderjaar.
Een werkjaar bevat 1 of meerdere periodes en een periode bevat 1 of meerdere werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie..
Bijvoorbeeld: Het werkjaar van de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. horend bij deze documentatie is ingedeeld in 4 periodes: lente, zomer, herfst en winter.

Meerdere werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. boeken

 1. Voer het werkjaar-veld in.
 2. Voer de periode in, bijvoorbeeld 3 (lente).
  <p>
  811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd7.png

 3. Voer de werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. in.
  Klik op de icoon om een lijst van de werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. van de periode te krijgen.
  Zodra u een week aanvinkt, wordt hij meteen aan het formulier toegevoegd.
  Klik op het kruisje in de rechterbovenhoek om dit pop-up venster weer te sluiten.
  Het is nodig om eerst het jaar en de periode in te vullen, voordat u de weken selecteert.
 4. Voer in het "Aantal weken"-veld het aantal werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. in.
  Als het aantal weken gelijk is aan het aantal geselecteerde weken zal de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. alle geselecteerde weken boeken.
  In de figuur zijn werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. 5 (de week van 22-10-2018) en 6 (de week van 29-10-2018) van periode 3 (lente) geselecteerd.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd8.png

Een keuze uit meerdere werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. boeken

 1. Voer de werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. in.
  Klik op het icoon om een lijst van de werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. van de periode te krijgen.
  Zodra u een week aanvinkt, wordt hij meteen aan het formulier toegevoegd.
 2. Voer in het "Aantal weken"-veld het aantal werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. in.
  Indien u minder weken invult dan u bij het weken-veld heeft geselecteerd, geeft u de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. keuze in welke weken de activiteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. gepland mag worden.
  In de figuur zie u dat de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. 2 weken uit de werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. 5, 6 en 7 mag kiezen.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd9.png

Warning Tip: U geeft uw voorkeursweken aan door deze als eerste in te voeren.
In het voorbeeld boven krijgen de werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. 5 en 6 preferentie boven week 7.

Werktijden

De optie "Werktijd" is van toepassing als de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. met werkuren geconfigureerd is.
Bijvoorbeeld: een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in werktijden, vanaf: 1 (werkuur) met een duur van 1 (uur) is gelijk aan de kloktijden, vanaf: 09:00 t/m: 10:45.

 1. Voer in het Vanaf-veld de startwerktijd in.
 2. Voer in het Duur-veld het aantal werkuren, dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in beslag neemt, in.

De boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de figuur hieronder begint in het kloktijden-stelsel op 09:00 en eindigdt op 12:30.
In het werktijden-stelsel is dat vanaf uur 1 met een duur van 2 werkuren (09:00-10:45 en 10:45-12:30).

10nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdWerkTijd1.png

Het is mogelijk om de tijdsduur te bekijken in werkuren.
In de figuur onderaan ziet u de kloktijden vanaf: 09:00 t/m 12:30 weergegeven in een tijdsduur van 2 werkuren (beide werkuren 1 en 2 duren 105 minuten).

10nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdWerkTijd2a.png

Het is ook mogelijk om de tijdsduur te bekijken in minuten.
In de figuur onderaan ziet u de kloktijden vanaf: 09:00 t/m 12:30 weergegeven in een tijdsduur van 210 minuten (beide werkuren 1 en 2 duren 105 minuten).

10nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdWerkTijd2.png

Warning Tip:

 • Het is niet mogelijk om alle kloktijden in werktijden, met een duur in uren, om te zetten.
Een reden hiervoor is dat in het werktijden-stelsel een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. moet altijd eindigen op het eind van een werkuur.
 • Het is wel mogelijk om alle kloktijden in werktijden, met een duur in minuten, om te zetten.

Warning Tip:

 • Het is mogelijk om de start van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet precies op het beginuur te laten starten.
Hiervoor kunt u het veld Offset gebruiken om het aantal minuten in te voeren.

In de figuur hieronder ziet u een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in kloktijden van 09:15 t/m 10:15 en in werktijden als: Vanaf: 1, Duur: 90 en Offset 15 weergegeven.

10nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdWerkTijd3.png

Warning Tip:

 • Het is ook mogelijk om meerdere beginuren aan te geven.

Bij het boeken zal de backendmodule een van de aangegeven begintijden kiezen.
De backendapplicatie zal, indien mogelijk, een beginuur zonder conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. kiezen.
In de figuur hieronder zijn de uren 1 en 2 als beginuren aangegeven.

10nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdWerkTijd4.png

 • Het is niet mogelijk om werktijden met meerdere beginuren weer te geven in het kloktijden-stelsel.

Pauze vooraf en Pauze achteraf

Als u de pauze vooraf en pauze achteraf invult, zal de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. hiermee rekening houden en een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. genereren indien andere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. deze tijden overlappen.
U kunt kiezen om alleen de pauze vooraf of alleen de pauze achteraf of beide in te voeren.

 1. In de Vanaf- en 'Tot en met'-veld voer de werkelijke tijd van de gebeurtenis in.
 2. Vink 'Pauze vooraf' aan.
 3. Voer in het 'Pauze vooraf'-veld het aantal minuten in die er nodig zijn voor de pauze.
 4. Voer in het 'Pauze achteraf'-veld het aantal minuten in die er nodig zijn voor de pauze.
  De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. zal voor zorgen dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. conflictvrij is vanaf het begin van de pauze vooraf t/m het eind van de pauze achteraf.
  In de figuur ziet u dat de werkelijke boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. is van 14:45 t/m 16:45 maar de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. zal zorgen dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. conflictvrij is vanaf 14:15 t/m 17:00.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd11.png

Warning Tip: In het Kalender roosterweergave is het mogelijk om de pauze zichtbaar te maken. In de figuur ziet u dat op di. 2 oktober 'Bezoek' heeft een pauze voor- en achteraf.
Warning Let op: De GebruikersgroepEen verzameling gebruikers met gemeenschappelijke instellingen en bevoegdheden.-configuratie instelling bepaalt of de pauze wel dan niet wordt getoond. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de pauze zichtbaar te maken voor de plannersgroep maar niet te tonen voor de bekijkersgroep.
Indien u beheerdersrechten heeft kunt u uitleg over deze instelling in Overzicht instellingen vinden.

Standaard instelling van Pauzes

Het is mogelijk om een standaard waarde de geven aan Pauze vooraf en Pauze achteraf.
Dit hangt van de Boekingsformulier instellingen af.
Wanneer u een nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. opent zijn de Pauze vooraf en Pauze achteraf velden al ingevuld.
In de figuur is een nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. gemaak. De Pauze vooraf is direct op 30 minuten gezt en Pauze achteraf direct op 15 minuten gezet.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijd3a.png

Warning Tip: Dit kan handig zijn wanneer uw rooster een vrij regelmatig urenindeling heeft.

Datum- en tijdverschuiving

U kunt weken, dagen en tijden verschuiven.
Als u een verschuivingswaarde invoert zal de WebPlanner deze verschuiving tijdens het indienden van het boekingsformulier berekenen.

 • U gebruikt een positief getal om naar voren in de tijd te schuiven.
 • U gebruikt een negatief getal om terug in de tijd te schuiven.

Warning Tip: U kunt meerdere soorten verschuiving in hetzelfde boekingsformulier tegelijkertijd uitvoeren.

Warning Tip: U kunt verschuiving ook in combinatie met de kopie booking operatie gebruiken.

Warning Let op: Na het indienden van het boekingsformulier wordt de verschuiving in de standaard weken, dagen of begintijden waarden direct berkent en werwerkt.

Jaar verschuiving

In het Jaarverschuivingsveld voer het aantal jaren in.

In het voorbeeld wil men de niet-geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. op vrijdag 12 januari 2018 met 1 jaar naar voren schuiven:

 • Vink de Jaarverschuivingscheckbox aan
 • In het Jaarverschuivingsveld voer het getal 1 in
 • Klik op de Wijzig-knop

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuivenJaar1.png

In het voorbeeld onderaan ziet u dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. nu op zaterdag 12 januari 2019 valt.

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuivenJaar2.png

In het WerkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. stelsel blijven alle werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. hetzelfde.
In het KalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. stelsel blijven alle kalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. hetzelfde.
In het geval van Datum blijfven de dag en maand hetzelfde.

Warning Tip: 29 februari kan niet altijd schuiven en week 53 kan niet altijd schuiven.

Warning Let op: In het geval van een jaarverschuiving van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met meerdere weken moeten dezeldfde weken ook in het nieuw jaar aanwezig zijn.

Periode verschuiving

In het Periodeverschuivingsveld voer het aantal periodes in.

In het voorbeeld wil men de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in werkjaar 17 periode 1 werkweekEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. 20 met 1 periode naar voren schuiven

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuivenPeriode1.png

 • Vink de Periodeverschuivingscheckbox aan
 • In het Periodeverschuivingsveld voer het getal 1 in
 • Klik op de Wijzig-knop

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuivenPeriode2.png

De boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. is dan naar werkjaar 17 period 2 werkweekEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. 20 verschoven.

In het WerkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. stelsel blijven alle werkwekenEen week in een werkperiode. De indeling in werkjaar, werkperiode, werkweek, werkdag en werkuur verschilt per organisatie. hetzelfde.
In het KalenderwekenEen week in een kalenderjaar met een standaard weeknummer. Kan afwijken van de bij uw organisatie gebruikte werkweken. stelsel is Periodeschuiving niet van toepassing.
In Datum stelsel is PeriodeSchuiving niet van toepassing. <p>

Warning Tip: U kunt periodes over een Werkjaar heen niet schuiven.

Warning Let op: In het geval van een periodeverschuiving van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met meerdere weken moeten dezeldfde weken ook in de nieuwe periode aanwezig zijn.

Week verschuiving

In het Weekverschuivingsveld voer het aantal weken in.

In het voorbeeld wil men de boekingsreeks in de weken 35 36 en 37 2 weken naar voren schuiven:

 • Vink de Weekverschuivingscheckbox aan
 • In het Weerkverschuivingsveld voer het getal 2 in
 • Klik op de Wijzig-knop

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven1.png

In het voorbeeld onderaan ziet u dat de boekingsreeks nu in de weken 37 38 en 39 is.

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven2.png

Warning Tip: In het geval van meerdere weken worden allen verschoven.

Dag verschuiving

In het Dagverschuivingsveld voer het aantal dagen in.

In het voorbeeld wil men de boekingsreeks in de weken 37 38 en 39 op vrijdag terug naar donderdag schuiven:

 • Vink de Dagverschuivingscheckbox aan
 • In het Dagverschuivingsveld voer het getal -1 in
 • Klik op de Wijzig-knop

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven3.png

In het voorbeeld onderaan ziet u dat de boekingsreeks in de weken 37 38 en 39 nu op donderdag is.

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven4.png

Warning Tip: In het geval van meerdere dagen worden allen verschoven.

Warning Tip: Er geldt geen limiet aan hoeveel dagen u mag schuiven dus u kunt een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. naar een andere week schuiven.
In het voorbeeld wil men de boekingsreeks in de weken 37 38 en 39 op de vrijdag 3 dagen naar voren schuiven:

 • Vink de Dagverschuivingscheckbox aan
 • In het Dagverschuivingsveld voer het getal 3 in
 • Klik op de Wijzig-knop

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven7.png

In het voorbeeld onderaan ziet u dat de boekingsreeks nu in de weken 38 39 en 40 op maandag is.

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven8.png

Tijd verschuiving

In het Tijdverschuivingsveld voer het aantal minuten in.

In het voorbeeld wil men de boekingsreeks in de weken 37 38 en 39 op vrijdag tussen 13:00 en 15:00 anderhalf uur naar voren schuiven:

 • Vink de Tijdverschuivingscheckbox aan
 • In het Tijsverschuivingsveld voer het getal 90 in
 • Klik op de Wijzig-knop

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven5.png

In het voorbeeld onderaan ziet u dat de boekingsreeks in de weken 37 38 en 39 op vrijdag nu tussen 14:30 en 16:30 is.

100nlWebPlanboardReserveringsformulierDagEnTijdVerschuiven6.png

Warning Tip: In het geval van meerdere begintijden worden allen verschoven.

Warning Let op: Er geldt een limiet aan hoeveel minuten u mag schuiven want u mag een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet schuiven naar een andere dag.

Dag en tijd velden alleen leesbaar

Het kan zijn dat de Dag en tijd velden voor een bepaalde gebruikersgroepEen verzameling gebruikers met gemeenschappelijke instellingen en bevoegdheden. alleen leesbaar zijn.
Dit hangt van de Gebruikersgroep opties af.
Warning Tip: Dit kan handig zijn wanneer planners andere velden van bestaande boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. mogen wijzigen.

Volgende

Onderdeel van WebPlanboardHet gedeelte van de Webber waarmee men kan plannen.