Webview-updates

Inleiding

De sectie "Nieuwe functionaliteit" bevat toelichting over aanpassingen in release 10.0 van de WebViewHet gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken. module.

• Met de 10.0 release maakt de Web bekijker weer een stap vooruit door ook niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te kunnen zien.
  • De ondersteuning van niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. is volledig geintegreerd zodat deze een niet te onderscheiden geheel van alle WebViewHet gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken. overzichten en daarbij behorende bekijk handelingen vormt.
  • Om niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te kunnen ondersteunen zijn ook diverse aanpassingen in het synchronisatie-mechanisme gemaakt.
  • De gebruikershandleiding is in diverse plaatsen aangepast om niet-geroosterde boekingshandelingen toe te lichten.

Nieuwe functionaliteit

itemdatumomschrijving
3069 4024 403728-05-2021 WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. - Weergave opties - E-mailadres(sen) medewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur.(s)/Medewerkertypen, Consumenttypen, Groeptypen, Ruimetype en Apparaattypen zijn toonbaar in roosterweergaven.
392917-03-2020 WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. - Dropdown-tabel van bestaande permalink.
Zie uitleg onderaan.
3770 3771 377223-11-2018 WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. - Ververs overzicht knop.
Zie uitleg onderaan.
354215-10-2018 WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. - Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.: nieuwe optie Toon niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
Zie uitleg onderaan.
354215-10-2018 WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. - Weergaveopties: nieuwe icoon voor niet geboekte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
Zie uitleg onderaan.
3549 363915-10-2018 WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. - Datum: nieuwe optie om naar de Sjabloonperiode te navigeren.
Zie uitleg onderaan.

Weergave opties - E-mailadres(sen) medewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur.(s), Medewerkertypen, Consumenttypen, Groeptypen, Ruimetypen en Apparaattypen zijn toonbaar in roosterweergaven

In de weergave opties van Kalenderrooster, Dienstrooster en BoekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de volgende waarden nu ook toonbaar:

• E-mailadres(sen) medewerkersEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur.(s)
  • Medewerkertypen
  • Consumenttypen
  • Groeptypen
  • Ruimetypen
  • Apparaattypen

Dropdown-tabel van bestaande permalink

Het kan handig zijn om de parameters van een bestaande permalink te wijzigen zonder de permalink-code (link) te moeten wijzigen.
Bijvoorbeeld omdat de middelenAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. in mijn selectie zijn gewijzigd.
Klik op de nieuwe dropdown aan de rechte zijde van de "Maak overzicht"-knop en een tabel van de bestaande permalinks en categorieën wordt getoond.

•item 3929 17-03-2020

Ververs overzicht knop

Een 'Ververs'-knop aangeduid met een ververs-icoon is in Kalender- en Dienstrooster toegevoegd, bovenaan het overzicht aan de linkerzijde.
De bestaande 'Ververs'-knop in BoekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. is verplaats naar deze locatie.

•items 3770 3771 3772 23-11-2018

Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.: nieuwe optie Toon niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

• Mijn selectie en roosterweergaven: knop Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. is uitgebreid met de optie: "Toon niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.".
Deze optie is standaard alleen voor gebruikersEen persoon die de Webber gebruikt voor het bekijken van roosters en/of het maken van boekingen. met plannersbevoegdheden zichtbaar.
De boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. filter "Toon niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." heeft de optie "Toon alleen de eerste".
  • Vink deze optie aan wanneer u alleen de eertse gebeurtenis van een niet-geroosterde boekingsreeks wilt zien.
  • Vink deze optie aan wanneer u alleen de eerste gebeurtenis van een niet-geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met vrijheid (bijvoorbeeld maandag of dinsag) wilt zien.

•item 3542 15-10-2018

Weergaveopties: nieuwe icoon voor niet geboekte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

• Roosterweergaven: in de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. items is de status icoon uitgebreid met niet-geboekt
orange - status: niet geboekt soort: normale of niet beschikbaar

•item 3542 15-10-2018

Datum: nieuwe optie om naar de Sjabloonperiode te navigeren

• Mijn selectie: Datum knop optie sjabloon. Klik "Sjabloon" om de eerste week van het sjabloonrooster te bekijken.
De sjabloon-optie is standaard alleen voor gebruikersEen persoon die de Webber gebruikt voor het bekijken van roosters en/of het maken van boekingen. met plannersbevoegdheden zichtbaar.

•items 3549 3639 15-10-2018

© 2012-2021 Bitbybit Information Systems All rights reserved. No part of this documentation shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from Bitbybit Information Systems. Bitbybit Information Systems, Perspective-DB and IRIS-Planning are registered trademarks of Bitbybit Information Systems.

Onderdeel van WebViewHet gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken.