Groepselectie

Stappen

1. Klik op tab "Mijn selectie" en deeltab GroepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten)..
    Onderaan verschijnt een lijst van GroepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten)..

2. Vink de groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). aan die u in de roosterweergave wilt zien verschijnen.

Selecteer alles

Vink de checkbox linksboven aan om alle groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). in een keer te selecteren (aanvinken).

Deselecteer alles

Vink de checkbox linksboven uit om alle groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). in een keer te deselecteren (uitvinken).

Verwijder geselecteerde GroepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). uit selectie

Met deze knop kunt u bepaalde groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). uit de selectie verwijderen. Eerst vinkt u de groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). aan die u wilt verwijderen en daarna drukt u op de knop.
Bijvoorbeeld in de figuur wordt de groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). Anduril uit de selectie verwijderd.

In de figuur is de groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). De Maia niet meer zichtbaar in de selectie.

Warning Tip: Heeft u per ongeluk een groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). weggehaald die u alsnog in de roosterweergaven wilt hebben, dan kunt u deze terugkrijgen in de selectie d.m.v. de "Breid selectie uit"-knop.

Snel meerdere opeenvolgende groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). aanvinken

1. Plaats de muis op de eerste groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). die u aangevinkt wilt hebben.
  2. Houd vervolgens de linkermuisknop ingedrukt.
  3. Sleep vervolgens de muis naar beneden totdat u de laatste groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). bereikt hebt die u aangevinkt wilt hebben.
    U ziet dat de groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). een voor een worden aangevinkt.
  4. Als u de muisknop loslaat, blijven deze groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). aangevinkt.

Breid selectie uit

Met deze knop springt u naar tab Breidselectie uit deeltab GroepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). waar u een groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). aan de selectie kunt toevoegen.
Uitleg daarover vindt u in Groepselectie uitbreiden.

Sorteren

Het kan zijn dat de lijst van groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). heel lang is waardoor het moeilijker is om een bepaalde groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). te vinden.
De labels Groepcode en Groepsnaam etc. werken ook als sorteerknoppen waarmee u de lijst in alfabetische volgorde kunt rangschikken.
In de figuur is op het Groepsnaam-label geklikt en de rangschikking is nu in volgorde (van a tot z) van de groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten).. s

Warning Tip: Als u nogmaals op het Groepsnaam-label klikt, zal de rangschikking in omgekeerde volgorde (van z tot a) van de groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). zijn.

Filter-knoppen

Het kan zijn dat de lijst van groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). heel lang is waardoor het zelfs met de Sorteer-knoppen moeilijk is om bepaalde groepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). te vinden.
Druk op de filter-knop linksboven om een formulier te openen waarin u zeer gericht kunt zoeken.
In de figuur is op de filter-knop gedrukt en vervolgens een zoekopdracht in het formulier ingevuld: Kolom 'Groepsnaam', Voorwaarde 'bevat' en Waarde 'de', om alle activiteitenEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. waarvan de naam de letters 'de' bevat, te vinden.

Druk in het formulier op de knop 'Filter' en het systeem gaat de zoekopdracht uitvoeren. In de figuur meldt het systeem: '3 van 4 items afgebeeld' en u ziet 3 items in 'Mijn selectie'.

Druk in het formulier op de knop 'Leegmaken' om een nieuwe zoekopdracht in te voeren.
Druk in het formulier op de knop 'Annuleren' om de filter opdracht ongedaan te maken.

Warning Tip: Naast zoekwaarde 'bevat' kunt u ook zoeken met: 'is', 'begint met', 'eindigt met', 'bevat niet', 'is niet', 'begint niet met', 'eindigt niet op' en 'is leeg'.

Warning Tip: Als het formulier niet meer open is kunt u op de knop 'Filter wissen' linksboven klikken om de zoekopdracht ongedaan te maken.

Volgende

Onderdeel van WebView[NL] Het gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken.[EN] The Webber component that enables viewing of the timetables.