(Doorverwezen vanaf 8.3nl:Beschikbaarheid)

Vorige

Beschikbaarheid

Ter voorbereiding moeten bepaalde instellingen in orde zijn.

1. Selecteer de "Mijn selectie"-tab en een middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn.-tab. Als voorbeeld is in de figuur de middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn.-tab MedewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. geselecteerd.
  2. Vink de middelenAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. aan die u in het overzicht wilt zien, bijvoorbeeld Bilbo, Frodo en Gandalf.
  3. Stel de juiste datum in.
  4. Stel de juiste Weergaveopties in.
  5. Stel de juiste dagen in.

6. Klik op de BoekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven.-knop en het lijst-scherm verschijnt.

U ziet een tabel met groene en rode tijdstippen.
    Een groen tijdstip betekent dat het middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. vrij is.
    Een rood tijdstip betekent dat het middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. geboekt is.
    Een grijs tijdstip betekent dat er dan geen middelenAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. geboekt mogen worden, bijvoorbeeld het weekend.
    U ziet geen details van de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zodat u snel kunt zien welke momenten vrij of bezet zijn.
    In de figuur ziet u dat B. Balings, F. Balings en G. de Grijze op donderdag 25 Oktober 2018 geboekt zijn en dat op zaterdag geen boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. mogen plaatsvinden.

PDF export

1. Klik op de "PDF export"-knop om een afdruk te maken.

2. De "PDF export" produceert een pdf lijst met middelenAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. onder elkaar.

3. Afdrukken.

Exporteer naar lijst

1. Klik op de "Exporteer naar lijst"-knop om een lijst van de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te maken.
    Deze kunt u dan toevoegen aan uw calendar applicatie (Outlook bijvoorbeeld).

2. BoekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in deze lijst kunt u verfijnen door de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan en uit te vinken.
  3. Afdrukken

Exporteer naar vCalendar

1. Klik op de "Exporteer naar vCalendar" om een iCal formaat te produceren waarmee u de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. kunt toevoegen in uw kalender applicatie.

2. Afdrukken.

Volgende

Onderdeel van WebView[NL] Het gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken.[EN] The Webber component that enables viewing of the timetables.