Uit Bitbybit Information Systems
Ga naar: navigatie, zoeken
Top
Vorige

Reserveren via BoekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven.

Warning Tip: In Het Reserveringsformulier vindt u algemene uitleg over het maken van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

Reserveringsformulier openen

Lege reserveringsformulier openen

 1. Klik op het Boekingsformulier-knop aan de rechterzijde bovenaan de roosterweergave.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst0.png

  U ziet een reserveringsformulier veschijnen.
 2. U kunt m.b.v. het reserveringsformulier een nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. invoeren en dan met de boek-knop boeken.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst2.png

Als u nog niet wilt boeken dan kunt u met de bewaar-knop de nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de "rooster-engine" niet-geroosterd opslaan.
 1. 100nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst2a.png

Tweede lege reserveringsformulier openen

 1. Klik op het Boekingsformulier2-knop aan de rechterzijde bovenaan de roosterweergave om een tweede boekingsformulier te openen.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst5.png

Reserveringsformulier van een bestaande boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. openen

 1. Klik op de formulier-knop aan de rechterzijde boven van de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst1.png

  U ziet een menu verschijnen.
 2. Klik op de Boekingsformulier optie.
  U ziet een reserveringsformulier veschijnen.
 3. Wijzig de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. m.b.v. het reserveringsformulier.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst3.png

U kunt op dezelfde manier het reserveringsformulier van een niet-geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. openen.
 1. 100nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst3a.png

Tweede reserveringsformulier van een bestaande boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. openen

 1. Klik op de formulier-knop aan de rechterzijde boven van de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
  U ziet een menu verschijnen.
 2. Klik op de 'Boekingsformulier 2' optie om een andere boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in het tweede boekingsformulier te openen.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst4.png

Warning Let op: Om verwarring te voorkomen is het niet mogelijk om dezelfde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in beide boekingsformulieren tegelijkertijd te bekijken.

Reserveringsformulieren verwisselen

 1. Klik op de 'Verwissel boekingsformulieren'-knop aan de rechterzijde bovenaan de roosterweergave.
  De boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ('Overleg') voorheen in Boekingsformulier verschijnt nu in Boekingsformulier 2 en tegelijkertijd de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ('Bezoek') voorheen in Boekingsformulier 2 verschijnt nu in Boekinsformulier.

  811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijst6.png

Warning Tip: Het voordeel van formulieren verwisselen is dat de menu-opties (Kopieer, Annuleer e.a.) op de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in Boekingsformulier worden toegepast.

ReserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. direct wijzigen in de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven.

Hiermee kunt u zonder gebruik van het boekingsformulier gegevens van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. direct aanpassen.
Bijvoorbeeld u wilt de RuimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. van boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. 'Overleg F' aanpassen. Zie figuur onderaan de tweede boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen0.png

 1. Klik op het veld van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. die u wilt veranderen.

  91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen1.png

  U ziet dat u de RuimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. 'Toren v/d Ondergaande Zon' nu kunt wijzigen.
 2. Verwijder de bestaande ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. door op het kruisje aan de rechterzijde te klikken.

  91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen2.png

  U ziet dat u de RuimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. 'Toren v/d Ondergaande Zon' is weggehaald.
 3. Klik op het menu om een andere ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. te selecteren, bijvoorbeeld ruimtetype 'De Vesting'.

  91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen3.png

  U ziet dat u de RuimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. 'De Vesting' toegevoegd hebt.
 4. Klik op het boekingsformuliericoon om de wijziging uit te voeren.

  91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen4.png

  U ziet dat de opdracht 'Boek deze gebeurtenis' geselecteerd is.
 5. Klik op 'Boek deze gebeurtenis' om de wijziging uit te voeren.

  91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen5.png

  U ziet dat de ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. is nu gewijzigd. Het systeem heeft ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. 'Rivendel' gekozen want dat is een van de ruimtesEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. van ruimtetype 'De vesting'.

Warning Tip: U kunt meerdere velden in een keer inline wijzigen.

Bijvoorbeeld: wijzig het Ruimtesveld en vervolgens de medewerkersveld en daarna klik op 'Boek deze gebeurtenis'.
U ziet dat de ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. wordt in 'Woonkamer' gewijzigd en 'Bilbo' wordt als medewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. toegevoegd.

91nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstDirectWijzigen6.png

U ziet dat de ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. is nu gewijzigd. Het systeem heeft ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. 'Rivendel' gekozen want dat is een van de ruimtesEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. van ruimtetype 'De vesting'.

Warning Let op: Voorlopig kunt u alleen de volgende velden inline wijzigen: ActiviteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur., RuimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer., GroepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten)., MedewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. en ApparaatEen hulpmiddel bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: beamer, oplegger..

BoekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wijzigen via de reserveringsformulier-icoon

Aan de linkerkant van elke regel ziet u de reserveringsformulier-icoon van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

100nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaBoekingslijstReserveringsformulierIcoon1.png

 1. Leg de muiscursor over de reserveringsformulier-icoon en druk op de rechter muisknop.
  U ziet een popup menu met diverse boekingsopties.
 2. Selecteer de gewenste optie.
  De opdracht wordt ter verwerking naar de rooster-engine gestuurd.

Warning Tip: Meer toelichting vindt u in Boekingen wijzigen via de reserveringsformulier-icoon.

Meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. manipuleren via boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven.

Onderaan de lijst boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ziet u diverse knoppen waarmee u meerdere reserveringenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. tegelijk kunt manipuleren.

 • Voor geboekte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. kunt u Annuleer, Herstel, Negeer, Zet aan, Wijzig, Kopieer en Split reeks gebruiken.

811nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenMeerdereBoekingenViaBoekinglijst.png

 • Voor niet geboekde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. kunt u Ontrooster, Boek, Wijzig, Kopieer, Schrap en Split reeks gebruiken.

100nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenMeerdereBoekingenViaBoekinglijst1a.png

Als u een manipulatie-knop niet ziet, is deze optie niet aangezet voor uw gebruikersgroepEen verzameling gebruikers met gemeenschappelijke instellingen en bevoegdheden. of organisatie.
Warning Tip: De Herstel-knop verschijnt alleen als er mogelijk geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. aanwezig zijn (dus als de optie "Toon geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." is aangevinkt).

Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe

In tab Meer opties, rubriek Manipuleer boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ziet u de checkbox: "Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe". Indien aangevinkt de door u geselecteerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. worden bij het uitvoeren van een meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. operatie, dat had tot conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. kunnen leiden, alsnog geroosterd.

10nlWebberBoekingslijstManipuleerBoekingStaConflictenToe.png

Warning Tip: Dit kan handig zijn om weer het uitvoeren van een operatie op dezelfde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te voorkomen wanneer de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. lang is.

Vink checkboxes uit na een operaties op meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

In tab Meer opties, rubriek Manipuleer boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ziet u de checkbox: "Vink checkboxes uit na een operatie op meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.". Indien aangevinkt de door u geselecteerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. worden na het uitvoeren van een meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. operatie weer uitgevinkt.

10nlWebberBoekingslijstVinkCheckboxesUitNaMultieditOperatie.png

{lightbulb}} Dit kan handig zijn om weer het uitvoeren van een operatie op dezelfde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te voorkomen wanneer de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. lang is.

Wijzig alleen geselecteerde gebeurtenissen

Groeperen heeft de planningsoptie:

 • Wijzig alleen geselecteerde gebeurtenissen

811nlWebberBoekingslijstToonoptiesGroeperen.png

Deze heeft betrekking op het uitvoeren van multi-boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. operaties. De operaties in boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. Annuleer, Herstel, Negeer, "Zet aan", Wijzig, en Kopieer ziet u onderaan).
Hiermee kunt u aangeven dat de operatie wijzigt alleen de geselecteerde gebeurtenissen van een boekingsreeks.
Als de optie aangevinkt is dan worden alleen geselecteerde gebeurtenissen (van een reeks) gemanipuleerd.
Als de optie niet aangevinkt is dan worden alle gebeurtenissen van een reeks gemanipuleerd (ook als maar 1 gebeurtenis geselecteerd is). Warning Tip: U kunt alleen geselecteerde gebeurtenissen van niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ook wijzigen.

Annuleer meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te annuleren:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt annuleren.
 2. Klik op de Annuleer-knop.

811nlWebPlanboardBoekingslijstAnnuleerMeerdereBoekingen.png

Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet meer zichtbaar.

Warning Tip: Indien de optie "Toon geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." aangevinkt is dan worden deze geannuleerde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wel zichtbaar.

Herstel meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te herstellen:

 1. Open de boekinglijst met met optie "Toon ook geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." aangevinkt.
  811nlWebPlanboardBoekingslijstMenuToonGeanuleerdeBoekingen.png
 2. In kolom "Status" kunt u zien welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. geanulleerd zijn.
 3. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt herstellen.
 4. Klik op de Herstel-knop.
Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de herstelde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. weer zichtbaar als geboekt.

Negeer meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te negeren:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt negeren.
 2. Klik op de Negeer-knop.

87nlWebPlanboardBoekingslijstAnnuleerMeerdereBoekingen.png

Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de genegeerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet meer zichtbaar.

Warning Tip: Indien de optie "Toon genegeerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." aangevinkt is dan worden deze genegeerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wel zichtbaar.

Zet meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan te zetten:

 1. Open de boekinglijst met met optie "Toon genegeerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." aangevinkt.
  87nlWebPlanboardBoekingslijstMenuToonGeanuleerdeBoekingen.png
 2. In kolom "Status" kunt u zien welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. genegeerd zijn.
 3. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt aanzetten.
 4. Klik op de "Zet aan"-knop.

87nlWebPlanboardBoekingslijstHerstelMeerdereBoekingen.png

Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de aangezette boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. weer zichtbaar als geboekt.

Ontrooster meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te ontroosteren:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt ontroosteren.
 2. Klik op de Ontrooster-knop.

100nlWebPlanboardBoekingslijstOntroosterMeerdereBoekingen.png

Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de ontroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet meer zichtbaar.

Warning Tip: Indien de optie "Toon niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." aangevinkt is dan worden deze ontroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wel zichtbaar.

Splits reeks meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om de reeksen van meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te splitsen:

 1. Open de boekinglijst met met opties "Toon geroosterde normale boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen." en/of "Toon geroosterde beschikbaarheidsboekingen" aangevinkt.
  91nlWebPlanboardBoekingslijstMenuSplitMeerdereBoekingen.png
 2. Een groene ikoon laat u zien welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. reeksen zijn.
 3. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. van reeksen aan die u wilt splitsen.
 4. Klik op de "Splits reeks"-knop.

91nlWebPlanboardBoekingslijstSplitMeerdereBoekingen.png

Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de aangevinkte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. nu zichtbaar als losse boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
Warning Tip: U kunt ook niet-geboekte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. splitsen.

Warning Let op: In het geval van het splitsen van een niet-geboekte reeks zal het systeem rekening houden met de waarden van "Aantal weken" en "Dagen per week".

Het aantal boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. na het splitsen is gelijk aan het "Aantal weken" maal het aantal "Dagen per week".

Warning Tip: Vuistregel: denk aan een splits en boek operatie van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met vrijheid in weken en/of dagen met "Sta conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. toe".

In dit geval is het aantal daadwerkelijke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. na de split en boek operaties ook gelijk aan het "Aantal weken" maal het aantal "Dagen per week".

Voorbeeld: Een boekingsreeks van 3 weken en 1 dag met "Aantal weken":1 en "Aantal dagen per week":1.

Na het splitsen blijft alleen de eerste niet-geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de reeks over.

Voorbeeld: Een boekingsreeks van 3 weken en 1 dag met "Aantal weken":2 en "Aantal dagen per week":1.

Na het splitsen blijven 1 boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de eerste en tweede week over.

Voorbeeld: Een boekingsreeks van 3 weken en 2 dagen met "Aantal weken":1 en "Aantal dagen per week":2.

Na het splitsen blijven de eerste 2 niet-geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de reeks over.

Voorbeeld: Een boekingsreeks van 3 weken en 2 dagen met "Aantal weken":2 en "Aantal dagen per week":2.

Na het splitsen blijven 2 boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de eerste en tweede week over.

Wijzig meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te wijzigen:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. die u wilt wijzigen aan.
  In de figuur onderaan wil men de bezoeken van Gandalf aan Rivendel op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag wijzigen omdat er 2 uur voor #:overleg nodig zijn.

  87nlWebPlanboardBoekingslijstBewerkMeerdereBoekingen1.png

 2. Klik op de Wijzig-knop.
  Een reserveringsformulier verschijnt.
 3. Activeer de velden van de rubriek waarin u wijzigingen wilt aanbrengen door de checkbox aan de linkerkant aan te vinken.
 4. Verander de velden (begin- en eindtijdstip in dit voorbeeld) naar wens.
  In de figuur onderaan zijn de velden van "kloktijden" in de rubriek "Periode" geactiveerd en de begin- en eindtijdstippen zijn ingevuld.

  Warning Let op: Het begintijdstip verandert niet maar u moet wel alle velden van deze rubriek opnieuw invullen.

  87nlWebPlanboardBoekingslijstBewerkMeerdereBoekingen2.png

 5. Klik op de Wijzig-knop onderaan het reserveringsformulier.
  Bovenaan het reserveringsformulier verschijnt een bericht.

  87nlWebPlanboardBoekingslijstBewerkMeerdereBoekingen3.png

  In de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zullen de aanpassingen zichtbaar zijn.

Het kan zijn dat bepaalde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet meer zichtbaar zijn in de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. omdat ze niet meer voldoen aan de selectiecriteria waarmee u de oorspronkelijke boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. gegenereerd heeft.
Het kan zijn dat het systeem een of meerdere van de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet kan wijzigen, bijvoorbeeld omdat het tot een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. zou leiden.
In dat geval ziet u in het bericht welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet gewijzigd zijn met uitleg over de oorzaak ervan.

Warning Tip: U kunt ook meerdere velden tegelijk aanpassen.

In de figuur onderaan ziet u dat de velden "Intern commentaar", RuimtesEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer., Van en "Tot en met" tegelijk worden gewijzigd.

87nlWebPlanboardBoekingslijstBewerkMeerdereBoekingen4.png

Warning Let op: Vermijd indien mogelijk te veel boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. en/of te veel velden tegelijk te wijzigen omdat dit tot gecompliceerde situaties kan leiden.

Het risico is dat u het overzicht over welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wel of niet zijn gewijzigd en waarom verliest.

Warning Tip: Wanneer u niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. selecteert ziet u onderaan het boekngsformulier een Wijzig- en ook een Bewaarknop.

Klik op Wijzig om deze boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te boeken en op de Bewaar knop om deze niet-geroosterd op te slaan in de rooster-engine.

Warning Tip: Het kan zijn dat de wijziging die u wilt aanbrengen tot een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. gaat leiden.

Indien u weet dat dit conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geen negatieve gevolgen heeft voor het rooster, kunt u het conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. vooraf negeren.
In de figuur onderaan ziet u dat negeer ruimtenEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. aan staat.

87nlWebPlanboardBoekingslijstBewerkMeerdereBoekingen5.png

Warning Tip: Het kan zijn dat u pas nadat u op de Wijzig-knop heeft geklikt erachter komt dat er een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. is onstaan.

In het geval dat het conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geldt voor al de aangevinkte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. kunt u de desbetreffende negeer conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. alsnog aanvinken en opnieuw op de "Wijzig meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen."-knop klikken.
Anders kunt u de niet-gewijzigde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aanvinken en het wijzig proces herhalen.

Warning Let op: Indien u "Negeer conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. van" aangevinkt heeft, zal het systeem de nieuwe stand van alle soorten conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. opnieuw registreren.

In de figuur bovenaan betekent dit dat het systeem alleen RuimtenEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. gaat negeren.
Echter, het kan zijn dat het in het verleden ook nodig was een andere soort conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. te negeren, Vakanties bijvoorbeeld. In dat geval kunt u ook de Vakanties aanvinken.

Boek meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Met de Boek-knop kunt u meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wijzigen zonder dat u een boekingsformulier moet openen omdat u de wijziging direct in het veld (inline) kunt doen.

Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. inline te wijzigen:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. die u wilt wijzigen aan.
  In de figuur onderaan wil men Gandalf toevoegen aan het OverlegT en OverlegF.

  91nlWebPlanboardBoekingslijstBoekMeerdereBoekingen1.png

 2. Click op het Medewerkersveld van een van de geselecteerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. en voeg Gandalf toe.
  In de figuur onderaan wordt Gandalf toevoegd aan OverlegT.

  91nlWebPlanboardBoekingslijstBoekMeerdereBoekingen2.png

 3. Click onderaan op de Boek-knop om de verwerking te bewerkstelligen.
  Eerst moet u de handeling bevestigen. Indien de wijziging geslaagd is verschijnt een bevesting.

  91nlWebPlanboardBoekingslijstBoekMeerdereBoekingen3.png

  In de figuur onderaan is Gandalf toevoegd aan OverlegT en OverlegF.

  91nlWebPlanboardBoekingslijstBoekMeerdereBoekingen4.png

Warning Tip: U kunt meerdere niet-geboekte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aanvinken en deze met de Boek-knop direct boeken.

Warning Tip: Het kan zijn dat de wijziging die u wilt aanbrengen tot een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. gaat leiden.

Dan verschijnt een bericht met de conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. melding.
Wilt u de wijziging alsnog doorvoeren dan kunt u dat doen via de alternatieve operatie 'Wijzig' want dan verschijnt een boekingsformulier en u kunt de conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. negeren.

Kopieer meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Wanneer u boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. gaat kopiëren, moet u altijd tenminste een veld wijzigen want anders gaan de kopieën conflicteren met de oorspronkelijke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
Om meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te kopiëren:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt kopiëren.
  In de figuur onderaan wil men de bezoeken van Gandalf aan Rivendel op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ook herhalen in de ochtend omdat er extra overleg nodig is.

  87nlWebPlanboardBoekingslijstKopieerMeerdereBoekingen1.png

 2. Klik op de Kopieer-knop.
  Een reserveringsformulier verschijnt.
 3. Activeer de velden van de rubriek waarin u wijzigingen wilt brengen door de check box aan de linker zijde aan te vinken.
 4. Verander de velden (begin- en eindtijdstip in dit voorbeeld) naar wens.
  In de figuur onderaan zijn de velden van "kloktijden" in de rubriek "Periode" geactiveerd en de begin- en eindtijdstippen zijn ingevuld.
  Warning Let op: U moet wel alle velden van de rubriek opnieuw invullen.

  87nlWebPlanboardBoekingslijstKopieerMeerdereBoekingen2.png

 5. Klik op de "Kopieer meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen."-knop onderaan het reserveringsformulier.
  Bovenaan het reserveringsformulier verschijnt een bericht.

  87nlWebPlanboardBoekingslijstKopieerMeerdereBoekingen3.png

  In de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zullen de gekopieerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zichtbaar zijn.

Het kan zijn dat bepaalde gekopieerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet zichtbaar zijn in de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. omdat ze niet voldoen aan de selectiecriteria waarmee u de oorspronkelijke boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. gegenereerd heeft.
Het kan zijn dat het systeem een of meerdere van de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet kan kopiëren, bijvoorbeeld omdat het tot een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. leidt.

In dat geval ziet u in het bericht welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet gekopieerd zijn met uitleg over de oorzaak ervan.

Warning Tip: Wanneer u niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. selecteert ziet u onderaan het boekngsformulier een Kopieer- en ook een Bewaarknop.

Klik op Kopieer om deze boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te boeken en op de Bewaar knop om deze niet-geroosterd op te slaan in de rooster-engine.

Warning Tip: U kunt ook meerdere velden tegelijk aanpassen.

In de figuur onderaan ziet u dat de velden "Commentaar", "ActiviteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur.", "Korte omschrijving" en "MedewerkersEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur." zijn gewijzigd.

87nlWebPlanboardBoekingslijstKopieerMeerdereBoekingen4.png

Warning Let op: Vermijd indien mogelijk te veel boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. en/of te veel velden tegelijk te kopiëren omdat dit tot gecompliceerde situaties kan leiden

met het risico dat u het overzicht over welke boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wel of niet zijn gekopieerd en waarom verliest.

Warning Tip: Het kan zijn dat de kopieën die u wilt maken tot een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. gaan leiden. Indien u weet dat deze conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geen negatieve gevolgen heeft voor de rooster kunt u het conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. vooraf negeren.

In de figuur onderaan ziet u dat negeer medewerkersEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. aan staat.

87nlWebPlanboardBoekingslijstKopieerMeerdereBoekingen5.png

Warning Tip: Het kan zijn dat pas nadat u op de Kopieer-knop heeft geklikt achterkomt dat er een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. is ontstaan. Indien er nog geen boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. waren gekopieerd omdat alle een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. zouden veroorzaken, kunt u de desbetreffende negeer conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. alsnog aanvinken en opnieuw op de Kopieer-knop klikken.

Warning Let op: In het geval dat alleen een deel van de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. waren terwijl de rest wel gekopieerd waren kunt u niet zomaar het desbetreffende conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. negeren en opnieuw op de "Kopieer meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen."-knop klikken, want dan gaat het systeem proberen opnieuw kopieën te maken van boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. die al gekopieerd waren. In dit geval kunt u beter de niet-gekopieerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aanvinken en het kopieerproces herhalen.

Warning Let op: Indien u "Negeer conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. van" aangevinkt heeft, zal het systeem de nieuwe stand van alle soorten conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. opnieuw registreren. In de figuur bovenaan betekent dit dat het systeem alleen medewerkerconflicten gaat negeren. Echter, het kan zijn dat het in het verleden ook nodig was een andere soort conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. te negeren, RuimtesEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. bijvoorbeeld. In dat geval kunt u ook de RuimtesEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. aanvinken.

Schrap meerdere niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Om meerdere niet geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te schrappen:

 1. Vink de boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan die u wilt schrappen.
 2. Klik op de Schrap-knop.

100nlWebPlanboardBoekingslijstSchrapMeerdereBoekingen.png

Rechts onderaan verschijnt een bericht met de melding "Geslaagd" en in de ververste boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. zijn de geschrapte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet meer zichtbaar.

Warning Let op: Als u de schrap operatie uitvoert is herstellen van deze geschrapte boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet meer mogelijke.

ConflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. laten negeren voor meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Één checkbox per middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. wordt getoond:

In dit geval worden alle conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. van een bepaalde soort middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. van een geselecteerde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. genegeerd indien de bijbehorende negeer conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. checkbox aangevinkt is. Alle conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. van een bepaalde soort middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn. van een geselecteerde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. blijven onveranderd indien de bijbehorende negeer conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. checkbox niet aangevinkt is.

100nlWebPlanboardBoekingslijstConflictenNegerenMeerdereBoekingen1.png

Twee checkboxen per soort conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. worden getoond:

De extra checkbox maakt het mogelijk om elk negeer conflicttype in multi-edit mode apart te behandelen.

Voorbeeld - men doet "Wijzig" met de (nieuwe) multi-edit ruimtenEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer.-checkbox aangevinkt en de "RuimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. negeren" checkbox is aangevinkt en alle andere items zijn niet aangevinkt,
dan alle geselecteerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met de "GroepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). negeren" checkbox aangevinkt zullen na het uitvoeren van de "Wijzig" operatie op negeer blijven.
Voorheen zou de "GroepenEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). negeren" checkbox van alle geselecteerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. op niet aangevinkt komen te staan.

100nlWebPlanboardBoekingslijstConflictenNegerenMeerdereBoekingen2.PNG

Warning Tip: Of er één of twee checkboxen worden getoond hangt van de configuratie instelling "Toon een extra checkbox per soort conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.", in de beheermodule, af.


Volgende
Onderdeel van WebPlanboardHet gedeelte van de Webber waarmee men kan plannen.