Reserveren via Dienstenoverzicht

Warning Tip: In Het Reserveringsformulier vindt u algemene uitleg over het maken van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

Reserveringsformulier openen

Lege reserveringsformulier openen

1. Klik op het Boekingsformulier-knop aan de rechterzijde bovenaan de roosterweergave.

U ziet een reserveringsformulier veschijnen.
  2. U kunt m.b.v. het reserveringsformulier een nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. invoeren en dan met de boek-knop boeken.

Als u nog niet wilt boeken dan kunt u met de bewaar-knop de nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de "rooster-engine" niet-geroosterd opslaan.
  1. 100nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaDienstenoverzicht1a.png

Tweede lege reserveringsformulier openen

1. Klik op het Boekingsformulier2-knop aan de rechterzijde bovenaan de roosterweergave om een tweede boekingsformulier te openen.

Reserveringsformulier van een bestaande boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. openen

1. Klik op de formulier-knop aan de rechterzijde boven van de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

U ziet een menu verschijnen.
  2. Klik op de Boekingsformulier optie.
    U ziet een reserveringsformulier veschijnen.
  3. Wijzig de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. m.b.v. het reserveringsformulier.

U kunt op dezelfde manier het reserveringsformulier van een niet-geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. openen.

1. 100nlWebPlanboardReserveringsformulierReserverenViaDienstenoverzicht3a.png

Tweede reserveringsformulier van een bestaande boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. openen

1. Klik op de formulier-knop aan de rechterzijde boven van de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
    U ziet een menu verschijnen.
  2. Klik op de 'Boekingsformulier 2' optie om een andere boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in het tweede boekingsformulier te openen.

Warning Let op: Om verwarring te voorkomen is het niet mogelijk om dezelfde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in beide boekingsformulieren tegelijkertijd te bekijken.

Reserveringsformulieren verwisselen

1. Klik op de 'Verwissel boekingsformulieren'-knop aan de rechterzijde bovenaan de roosterweergave.
    De boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ('Overleg') voorheen in Boekingsformulier verschijnt nu in Boekingsformulier 2 en tegelijkertijd de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ('Bezoek') voorheen in Boekingsformulier 2 verschijnt nu in Boekinsformulier.

Warning Tip: Het voordeel van formulieren verwisselen is dat de menu-opties (Kopieer, Annuleer e.a.) op de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in Boekingsformulier worden toegepast.

BoekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. wijzigen via de reserveringsformulier-icoon

Rechtsboven ziet u de reserveringsformulier-icoon van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..

1. Leg de muiscursor over de reserveringsformulier-icoon en druk op de rechter muisknop.
    U ziet een popup menu met diverse boekingsopties.
  2. Selecteer de gewenste optie.
    De opdracht wordt ter verwerking naar de rooster-engine gestuurd.

Warning Tip: Meer toelichting vindt u in Boekingen wijzigen via de reserveringsformulier-icoon.