ReserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-operaties

Inleiding

Onderaan het reserveringsformulier vindt u de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-operaties.
Welke operaties zichtbaar zijn is afhankelijk van de status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
Bijvoorbeeld: in de figuur is er geen "Boek"-knop zichtbaar omdat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. al is geboekt.

In het kader Status reservering ziet u het resultaat van de operatie die u hebt uitgevoerd met eventuele uitleg.

Boek

Als u de benodigde velden heeft ingevuld, kunt u de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. definitief maken.

1. Klik op de “Boek”-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. dient de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in bij de "rooster-engine".
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zal veranderen afhankelijk van het resultaat.
    Als de rooster-engine de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. goedkeurt, dan zal de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-status veranderen in "Geboekt".
    Als de rooster-engine vindt dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. een dubbel-boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. gaat veroorzaken, zal de status veranderen in "Conflicterend" etc.

Annuleer de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

1. Klik op de Annuleer-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. vraagt de rooster-engine om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te annuleren.
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert afhankelijk van het resultaat.
    De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert in Geannulleerd als de operatie gelukt is.

Warning Tip: Het kan zijn dat u niet bevoegd bent om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te annuleren. Dit kan voorkomen als de originele boeker bij een andere boekersgroep hoort.

Herstel de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Als u een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. (per ongeluk) geannuleerd heeft, kunt u deze herstellen.

1. Klik op de Herstel-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. vraagt de rooster-engine om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te herstellen.
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert afhankelijk van het resultaat.
    De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert in Geroosterd als de operatie gelukt is.
Warning Tip: U kunt geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in het roosterweergave tonen door de 'Toon geannuleerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.' optie in 'Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.' aan te vinken.

Warning Let op: Het kan zijn dat de herstel-operatie een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. oorzaakt waardoor de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet hersteld kan worden.

Warning Tip: Hier vindt u uitleg over conflicten negeren.

Negeer de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

1. Klik op de Negeer-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. vraagt de rooster-engine om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te negeren.
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert afhankelijk van het resultaat.
    De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert in Genegeerd als de operatie gelukt is.

Warning Tip: Het kan zijn dat u niet bevoegd bent om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te negeren. Dit kan voorkomen als de originele boeker bij een andere boekersgroep hoort.

Zet de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan

Als u een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. genegeerd heeft, kunt u weer aan zetten.

1. Klik op de 'Zet aan'-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. vraagt de rooster-engine om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan te zetten.
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert afhankelijk van het resultaat.
    De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert in Geroosterd als de operatie gelukt is.

Warning Tip: U kunt genegeerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in het roosterweergave tonen door de 'Toon genegeerde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.' optie in 'Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.' aan te vinken.

Warning Let op: Het kan zijn dat de 'Zet de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan'-operatie een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. oorzaakt waardoor de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet aangezet kan worden.

Warning Tip: Hier vindt u uitleg over conflicten negeren.

Wijzig de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

1. Maak de gewenste wijzigingen in het reserveringsformulier.
  2. Klik onderaan op de "Wijzig"-knop.

3. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. dient de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in bij de "rooster-engine".
  4. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zal veranderen afhankelijk van het resultaat.
    Als de rooster-engine de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. goedkeurt, dan zal de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-status wijzigen in "Geboekt".
    Als de rooster-engine vindt dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. een dubbelboeking gaat veroorzaken, zal de status wijzigen in "Conflicterend" etc.

Warning Tip: Hier vindt u uitleg over conflicten negeren.

Maak wijziging ongedaan

In het geval dat de door ingevoerde wijziging een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. oorzaakt wordt de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet geboekt.

1. Klik onderaan op de "Maak wijziging ongedaan"-knop om de wijzigingsprocedure op stoppen.

Kopieer de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

U heeft ook de mogelijkheid uw reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te kopiëren.

1. Klikt op de knop “Kopieer” onderaan het reserveringsformulier.

2. U krijgt dan een reserveringsformulier met de gegevens van uw vorige reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
  3. Deze gegevens aanpassen naar wens.
  4. Weer op “Boek” klikken.

Nieuwe boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Nadat u een reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. geboekt heeft, kunt u een volgende reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. invoeren.

1. Klik op de Nieuw-knop onderaan het reserveringsformulier.
  2. U krijgt dan een nieuw leeg reserveringsformulier.

Ontrooster de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

1. Klik op de Ontrooster-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. vraagt de rooster-engine om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te ontroosteren.
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert afhankelijk van het resultaat.
    De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verandert in Niet ingediend als de operatie gelukt is.
    Indien er keuzevrijheid in de oorspronkelijke booeking is geweest (bijvoorbeeld: 2 ruimtenEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. en aantal ruimtenEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. 1) dan zal deze keuzevrijheid in het boekingsformulier weer verschijnen.

Warning Tip: Het kan zijn dat u niet bevoegd bent om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te ontroosteren. Dit kan voorkomen als de originele boeker bij een andere boekersgroep hoort.

Warning Tip: Het kan zijn dat om de ontroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. in de rosterweergave te kunnen zien moet u de 'Filter boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.' instelling 'Toon niet-geroosterde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.' eerst aanvinken.

Bewaar niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

Als u de benodigde velden heeft ingevuld, kunt u de niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. opslaan.

1. Klik op de “Bewaar-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. dient de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ter bewaring bij de "rooster-engine" in.
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zal veranderen afhankelijk van het resultaat.
    Als de rooster-engine de inhoud van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. goedkeurt, dan zal de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-status veranderen in "Niet geboekt".
    Als de rooster-engine vindt dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. incorrecte gegevens bevat, zal de status veranderen in "Niet ingediend".

Warning Tip: U kunt de "Boek"-knop gebruiken om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te roosteren.

Warning Let op: De Bewaar operatie zal de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ongeroosterd in de "rooster-engine" opslaan.

Warning Let op: Alleen als de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. de status "Niet geboekt" krijgt wordt deze opgeslagen, anders zult u de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. gegevens verliezen zodra u het boekingsformulier sluit.

Boek niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

U kunt een niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. boeken.

1. Open het boekingsformulier van een bestaande niet geroosterede boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
  2. Klik op de “Boek-knop.

3. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. dient de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. opdracht bij de "rooster-engine" in.
  4. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zal veranderen afhankelijk van het resultaat.
    Als de rooster-engine de inhoud van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. goedkeurt, dan zal de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-status veranderen in "Geboekt".
    Als de rooster-engine vindt dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. incorrecte gegevens bevat, zal de status veranderen in "Niet ingediend".

Warning Tip: Indien mogelijk kunt u de "negeer conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn." of "boek met conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn." opties aanvinken.

Warning Let op: Alleen als de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. de status "Geboekt" krijgt is deze geboekt, anders blijft de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. niet geroosterd.

Kopieer niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

U heeft ook de mogelijkheid uw niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te kopiëren.

1. Klikt op de knop “Kopieer” onderaan het reserveringsformulier.

2. U krijgt dan een nieuwe bookingsformulier met de gegevens van uw vorige boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen..
  3. Deze gegevens aanpassen naar wens.
  4. Op de “Bewaar”-knop klikken om de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. naar de "rooster-engine" ter verwerking te sturen.
  5. Indien geslaagd krijgt de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. de status "Niet-geboekt".

Warning Tip: U kunt een geboekte boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. ook kopieeren, deze kopie wijzigen en vervolgens als niet-geboekt opslaan.

Schrap niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

U kunt deze niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verwijderen.

1. Klik op de "Schrap”-knop.

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. vraagt de "rooster-engine" om deze boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te verwijderen .
  3. De status van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zal veranderen afhankelijk van het resultaat.
    Als de rooster-engine de verwijdering van de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. goedkeurt, dan zal de reserveringEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.-status veranderen in "Verwijderd".
    Als de rooster-engine vindt dat de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. incorrecte gegevens bevat, zal de status veranderen in "Niet correct".

Warning Let op: Het is niet mogelijk om een verwijderde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. te herstellen.
Warning Tip: U kunt alleen een niet geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. schrappen en een geroosterde boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. kunt u annuleren of negeren.

Print de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.

1. Klik op de Print-knop onderaan het reserveringsformulier

2. De WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. springt naar het "Boekingenlijst export"-scherm.
  3. Vink in de box aan de linkerzijde de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan.
  4. Klik op de "PHP export"-knop.
  5. Volg de handelingen beschreven in PDF export.