Webview-updates

Inleiding

De sectie "Nieuwe functionaliteit" bevat toelichting over aanpassingen in release 9.3 van de WebViewHet gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken. module.

Nieuwe functionaliteit

Icoon status en soort boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. (#3345 25-11-2016)

Bovenaan de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verschijnt een icoon om de status van een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. aan te duiden.
  • groen - status: geboekt, soort: normale boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen.
  • zwart - status: geannuleerd, soort: normale of niet beschikbaar
  • licht grijs - status: genegeerd, soort: normale or niet beschikbaar
  • paars - status geboekt, soort: niet beschikbaar
  • rood - status geboekt, soort: normale or niet beschikbaar, conflicterend in: ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. en/of medewerkerEen persoon die een dienst verleent bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: docent, arts, chaffeur. en/of apparaatEen hulpmiddel bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: beamer, oplegger. en/of groepEen verzameling personen (medewerkers of consumenten). en/of vakantie

Beginscherm rubriek (#3387 06-02-2017)

Klik in de balk op het icoon rechtsboven om het rubriek onzichtbaar te maken.
Dit is voornamelijk handig wanner u een apparaatEen hulpmiddel bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: beamer, oplegger. met klein scherm zoals een laptop gebruikt.

Weergave opties

De volgende weergaveopties zijn er in Kalenderrooster, Dienstrooster en BoekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. bijgekomen:
  • Intern commentaar - naast het veld Commentaar is dit een bijkomend veld voor extra commentaar. (#3323 07-02-2017)
  • Conflictcodes - zie onder voor meer uitleg. (#3396 28-02-2017)
  • Duur - de duur van een activiteitEen bezigheid die geroosterd kan worden. Voorbeelden: les, reparatie, spreekuur. in minuten. (#3377 21-03-2017)

XML Link - 1 link per middel (#3386 06-02-2017)

• Kalenderrooster - Meer opties - Exporteer overzicht - XML link is uitgebreid met de optie "1 link per middelAlgemene benaming voor iets wat geroosterd kan worden. Dit kan een ding (bijv. een ruimte of apparaat) of een persoon (bijv. een medewerker) zijn.".

Weergave optie: Conflict codes (#3396 28-02-2017)

Conflictcodes: als de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. met een conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. geboekt is, laat dit veld de soort en aantal conflictenEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. zien.
  • R - ruimteEen fysieke locatie waar een geroosterde activiteit plaatsvindt. Voorbeelden: collegezaal, spreekkamer. conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.
  • A - apparaatEen hulpmiddel bij een geroosterde activiteit. Voorbeelden: beamer, oplegger. conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.
  • F - functie conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.
  • G - groeps conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.
  • V - vakantie conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn.

Weergave optie: Gewijzige boekingsicoon (#3410 21-03-2017)

Bovenaan de boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. verschijnt een icoon als een boekingEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. gewijzigd is.

Boekingslijst - de totale duur van meerdere boekingen (#3378 03-05-2017)

In de boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven. kunt u de totale duur van meerdere boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. zien.

Filter boekingen - toon alleen recent gewijzigde boekingen (#3418 18-07-2017)

Alleen de recent gewijzigde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. worden zichtbaar gemaakt.
Recent gewijzigde boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. hebben een icoon in de vorm van een gele driehoek.

Mijn selectie: "Data"-knop (3438 26-07-2017)

Hiermee kunt u snel het rooster opvragen van:
  • Vandaag
  • Huidige week

Boekingslijst - Maak overzicht link (#3484 28-07-2017)

U exporteert een link van het boekingslijstEen overzicht waarin de boekingen in een lijst worden weergegeven.-overzicht. Deze link produceert een exacte feed van dit (WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView.) overzicht.
Elke keer dat men de link gebruikt wordt het overzicht opnieuw door de WebberAlgemene benaming voor WebPlanboard of WebView. gegenereerd met het voordeel dat de roostergegevens altijd actueel zijn.

Maak indexbestand in zoekformaat (#3459 01-08-2017)

Indien u geen indexbestand in tabelformaat wilt hebben dan kunt u de 'zoek-formaat' checkbox aanvinken.
Hiermee kunt u een indexbestand genereren met een zoekfunctie voor de bekijkers.
Dan in het indexbestand verschijnt alleen een zoek-veld.
De gebruikerEen persoon die de Webber gebruikt voor het bekijken van roosters en/of het maken van boekingen. kan een of meer charachters intypen en op enter drukken.

Filter boekingen - toon alleen conflicterende boekingen (#3392 12-10-2017)

Hiermee kunt u uitsluitend boekingenEen roostering van een of meer middelen op een of meerdere tijdstippen. geroosterd met conflictEen probleem in het rooster dat opgelost moet worden. Voorbeeld: een medewerker die op hetzelfde moment in twee verschillende ruimten moet zijn. zichtbaar maken in het roosteroverzicht.

Maak indexbestand/categorie met de Opslaan-knop (#3513 04-12-2017)

De operatie knoppen voor het maken van een HTML indexbestand en een categorie zijn nu samen gebracht in een knop.

Verwijder HTML indexbestand/categorie met Verwijder-knop (#3513 04-12-2017)

Hiermee kunt u bestaande indexbestanden/categorieën verwijderen.

Zoek HTML indexbestand/categorie met de Naam-dropdown (#3513 04-12-2017)

Hiermee kunt u opgeslagen indexbestanden en categorieën van permalinks d.m.v. van een zoekfunctie op te vragen.

Actualiseer indexbestanden/categorieën m.b.v. de nachtjob (#3502 01-09-2017 en #3514 06-12-2017)

Hiermee kunt u indexbestanden en categorieën van permalinks m.b.v. de nachtjob actualiseren.

© 2012-2018 Bitbybit Information Systems All rights reserved. No part of this documentation shall be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording, or otherwise, without written permission from Bitbybit Information Systems. Bitbybit Information Systems, Perspective-DB and IRIS-Planning are registered trademarks of Bitbybit Information Systems.

Onderdeel van WebViewHet gedeelte van de Webber waarmee men roosters kan bekijken.